Νέο αφισάκι και μια υπενθύμιση

η υπόθεση έχει ως εξής: μια άγνωστη ομάδα που αυτοαποκαλείται Μαύρος Ήλιος έκανε μια επίθεση ως αλληλεγγύη στο Θ.Ηλιόπουλο. Οι αρχές συνέλλαβαν τους Πέντε του Βελιγραδίου που είναι μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ASI. Αμέσως βγήκε ανακοίνωση οτι δεν έχουνε καμιά σχέση με την ομάδα Μαύρος Ήλιος και οτι δεν κάνουνε στην ASI τέτοιες ενέργειες.

Η κυβέρνηση λοιπόν προσπαθεί να καταδικάσει τους συλληφθέντες για μια πράξη αλληλεγγύης στο Θ.Ηλιόπουλο η οποία όμως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις δεν έγινε από αυτούς αλλά από άλλους. Δηλαδή διώκονται *αδίκως* για μια πράξη αλληλεγγύης στο Θ.Ηλιόπουλο (που έκαναν άλλοι).

στις αφίσες και άλλα υλικά που βγαίνουνε λοιπόν πιστεύω πρέπει να αναφαίρεται ξεκάθαρα οτι οι σύντροφοι είναι αθώοι και οτι κατηγορούνται αδίκως, όπως λέει η αφίσα της CNT-AIT (λέει innocents).

One thought on “Νέο αφισάκι και μια υπενθύμιση”

  1. Νομίζω πρέπει να προσέξουμε λίγο πώς θέτουμε το ζήτημα. Πράγματι ο Μαύρος Ήλιος δεν έχει καμία σχέση με τους συλληφθέντες και πρέπει να αναδειχτεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η επίθεση στην ελληνική πρεσβεία είναι κατακριτέα. Νομίζω ότι ειδικά στην ελλάδα, το κίνημα αλληλεγγύης (όταν δραστηριοποιηθεί) πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς μας αφορά. Δεν υποστηρίζω ότι τίθεται έτσι από το παρόν blog, ούτε ότι χρειάζεται να πάρει θέση. Η καθυστέρηση που παρατηρείται από το χώρο να αρχίσει δράση στη χώρα μας πιστεύω ότι σχετίζεται με τη στάση της ASI. Ειδικά η πρώτη ανακοίνωση της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας της Σερβίας μιλούσε με σκληρά λόγια κατά της ενέργειας, πράγμα που μεταβλήθηκε στη συνέχεια.

Comments are closed.