ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Διαμαρτυρία στο Βερολίνο έξω από τη πρεσβεία της Σερβίας

Διαμαρτυρία στη Σερβική πρεσβεία στο Βερολίνο

261406

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Σερβική πρεσβεία στο Βερολίνο (Γερμανία) απαιτώντας την απελευθέρωση των Σέρβων συνδικαλιστών. Η συγκέντρωση καλέστηκε από την Ελεύθερη Εργατική Ένωση FAU (Free Workers’ Union, FAU).

Ο λόγος που έγινε αυτή η συγκέντρωση ήταν η σύλληψη πέντε αναρχοσυνδικαλιστών (ΣτΜ έξι είναι τώρα) στο Βελιγράδι στις αρχές του Σεπτέμβρη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ASI (Anarchosyndicalist Initiative, ASI). Οι Σερβικές αρχές τώρα δε λένε τίποτε σχετικά με τους λόγους των συλλήψεων. Κατά πάσα πιθανότατα θα πάνε να τους συνδέσουν με την επίθεση στην Ελληνική Πρεσβεία στα τέλη του Αυγούστου και θα τρέξουν την υπόθεση ως υπόθεση τρομοκρατίας. Τα Σερβικά ΜΜΕ ξεκίνησαν προσπάθεια στοχοποίησης εναντίων της ASI σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση κατά της Πρεσβείας (ΣτΜ έμφαση όχι στο πρωτότυπο). Η ASI έχει αποστασιωποιηθεί από την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε μια ομάδα με το όνομα «Crni Ilija».

Η ASI, όπως και η Γερμανική αδελφική της οργάνωση FAU, παλεύει για μια αυτο-οργανωμένη, λαϊκή (grassroots) και μαχητική (militant) εργατική ένωση. Και η FAU και η ASI είναι μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εργατών IWA (International Workers’ Association, IWA), της οποίας χρέη γραμματέα είχε αναλάβει η ASI.

Στη συγκέντρωση έγινε απαιτητή η άμεση απελευθέρωση των Σέρβων συνδικαλιστών και το τέλος της ποινικοποίησης των πολιτικών ακτιβιστών.

http://asi.zsp.net.pl/protest-in-berlin/

[Μετάφραση από Αγγλικά]

ο ιστοχώρος της FAU: http://www.fau.org/

ο ιστοχώρος της ASI: http://www.inicijativa.org/