ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΕΡΒΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9 ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 P.M.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Σερβίας
Στις 3 Σεπτεμβρίου 5 άτομα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας συνελήφθησαν με την εξωφρενική κατηγορία της «διεθνούς τρομοκρατίας» για ζημιές που έγιναν στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι το βράδυ της 25ης Αυγούστου, μετά από δράση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο. Παρ� όλες τις ασήμαντες ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο (ένα σπασμένο τζάμι και ένα σύνθημα με σπρέι στον τοίχο), ο κρατικός μηχανισμός εξαπέλυσε κυνήγι μαγισσών, συλλαμβάνοντας γνωστούς αναρχικούς με δημόσια δράση.
Οι συνθήκες της σύλληψής τους είναι εξίσου απερίγραπτες, ουσιαστικά τους απήγαγαν από τα σπίτια τους για ανάκριση, χωρίς ένταλμα! Η ποινή που θα τους επιβληθεί αν κριθούν ένοχοι είναι από 3 ως 15 χρόνια, αδιανόητη αν συγκριθεί με τη μηδαμινή ποινή κάποιων οπαδών που έκαψαν την ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι πριν κάποια χρόνια μετά από αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο χωρών.
Η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μετά από δημοσιεύματα του τύπου στα οποία αναφέρεται από αστυνομικές πηγές ότι η επίθεση είχε οργανωθεί από τον Ιούλιο όταν είχαν επισκεφτεί το Βελιγράδι έλληνες αναρχικοί για τη συνάντηση για το Βαλκανικό Αναρχικό Φεστιβάλ Βιβλίου που θα γίνει του χρόνου στο Βελιγράδι. Στοχοποιείται έτσι άμεσα και ο θεσμός που συνεχίζεται τα τελευταία 5 χρόνια στα Βαλκάνια, με την τελευταία διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάιο.
Το παραλήρημα του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Bozidar Spazic ξεπερνάει κάθε όριο όταν λέει να μην υποτιμάμε τους Έλληνες αναρχικούς γιατί έχουν σχέσεις με οργανώσεις όπως η ΕΤΑ ή ο IRA και απαγάγουν εφοπλιστές (!!!). Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Darko Trifunovic, καθηγητής στη Σχολή Ασφάλειας, λέει ότι δεν αποκλείει το γεγονός Έλληνες να βοήθησαν στην επίθεση. Επίσης, ότι ο αναρχισμός στην Ελλάδα συνδέεται με την κοινωνική κατάσταση, επομένως οι ιδέες και οι δράσεις των Ελλήνων αναρχικών θα έβρισκαν γόνιμο έδαφος στα Βαλκάνια.
Γίνεται σαφές με τις παραπάνω δηλώσεις ότι το σερβικό κράτος επιχειρεί να θωρακιστεί απέναντι στην κοινωνική έκρηξη που υποβόσκει και στη Σερβία, με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και την διαφθορά που διακλαδώνεται σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα. Όσα άλματα λογικής και να κάνει, ωστόσο, και όσο και αν επιθυμεί να δείξει καλή διαγωγή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με διώξεις υποτιθέμενων τρομοκρατών, κανένας νους δεν μπορεί να διανοηθεί την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Από τις παράλογες ποινές που προτείνονται για τους συλληφθέντες, γίνεται ακόμα πιο φανερή η πρόθεση του κράτους να χρησιμοποιήσει μια ασήμαντη υπόθεση ως δικαιολογία για εφαρμογή νέων κατασταλτικών μέτρων με άμεση στόχευση τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται, δεν φυλακίζονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΚ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1079124

http://www.resistance2003.gr/el/news/story.php?id=218