Μικρή ενημέρωση για τις συλλήψεις στη Σερβία

ενημέρωση από συντρόφισα από π. Γιουγκοσλαβία

φαίνεται να ισχύουν λοιπόν τα εξής:

Δε γνωρίζουμε ακόμα εάν οι συλληφθέντες αποδέχονται ή όχι τις κατογορίες. Παρακαλούνται όλοι και όλες να μην προτρέχουν. Θεωρούμε ότι είναι μάλλον απίθανο να τις αποδεχτούν καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες “διεθνούς τρομοκρατίας” και μια τέτοια καταδίκη θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προδικασμένο στη σερβία. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ακόμα και άτομα από μη-κυβερνητικές οργανώσεις, ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ προσπαθούν να βοηθήσουν στο να πέσουν οι κατηγορίες.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σύντροφοι και συντρόφισες στο Βελιγράδι πραγματοποιούν συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα, οπότε θα ξέρουμε περισσότερα σε λίγο.

Οι συλληφθέντες μπορεί να κρατηθούν μέχρι και 30 ημέρες πρωτού παρουσιαστούν στο δικαστήριο ή μπορεί να αφεθούν μέχρι τη δίκη τους. Οι μπάτσοι όμως έχουν ξεκαθαρίσει πως θα τους κρατήσουν μέχρι ο 6ος κατηγορούμενος να παραδωθεί (ο Ivan, που είναι φυγάς).

Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Ελπίζουμε να έχουμε νεότερα μέχρι την Κυριακή.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1075233