Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας για τις συλλήψεις των μελών της στο Βελιγράδι

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, πέντε πολιτικοί ακτιβιστές συνελήφθησαν στο Βελιγράδι με κατασκευασμένες κατηγορίες. Οι πέντε συλληφθέντες Τadej Kurep, Ivan Vulović, Sanja Dojkić, Ratibor Trivunac and Nikola Mitrovic, είναι ακτιβιστές ή μέλη της Αναρχο-συνδικαλιστικής πρωτοβουλίας,  σέρβικο τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Εργατών (IWA)

Οι συλλήψεις δήθεν σχετίζονται με την άμεση δράση (direct action), που έλαβε χώρα στην ελληνική πρεσβεία στις 25 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της δράσης για την εκδήλωση συμβολικής αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο, έγιναν κάποιες αμελητέες καταστροφές (ένα ραγισμένο τζάμι, ένα μικρό σημάδι καψίματος στην πρόσοψη και ένα γκραφίτι με άλφα σε κύκλο στην πρεσβεία, ως δράση συμβολικής αλληλεγγύης). Ο εισαγγελέας ωστόσο φαντάζεται πως οι ενέργειες αυτές είναι μία πράξη “διεθνούς τρομοκρατίας” και θα ήθελε να απαγγείλει στους συντρόφους μας αυτή την κατηγορία. Εάν το κράτος επιτρέψει να τους βαρύνουν οι κατηγορίες αυτές,  τότε μπορεί να αντιμετωπίσουν από 3 μέχρι 15 χρόνια φυλάκισης.

Οι πέντε συνελήφθησαν, βασανίστηκαν, και κρατούνται προφυλακισμένοι τουλάχιστον για ένα μήνα ενώ οργανώνεται η υπόθεση.

Ένας από τους κατηγορούμενος, ο Γενικός Γραμματέας του IWA Ratibor Trivunac που διακήρυξε ξεκάθαρα και δημόσια ότι δεν ήξερε τίποτα για τη δράση, συνελήφθη επίσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές διώκουν αυτόν ή τους συντρόφους του για το γεγονός ότι ασκούν ριζοσπαστική κριτική στο κράτος.

Καλούμε του ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να δράσουμε τώρα!

Εάν μπορείτε οργανώστε όσο πιο σύντομα γίνεται, κάποια διαμαρτυρία σε Σερβική Πρεσβεία, Προξενείο ή άλλη Διπλωματική Αποστολή. Αντί για μία μέρα κοινής δράσης, σκεφτόμαστε τη διάχυση των δράσεων μας στο διάστημα κάποιων ημερών. Το καλύτερο είναι να μην περιμένουμε. Προσπαθήστε να δράστε μεταξύ 15-16 Σεπτεμβρίου.

Επίσης στείλτε fax και γράμματα διαμαρτυρίας! Σε αυτή τη σελίδα συμπεριλάβαμε μία λίστα διευθύνσεων. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να στείλετε ένα γράμμα στην κυβέρνηση μέσω αυτής της σελίδας. Μπορείτε να γράψετε το δικό σας κείμενο ή να χρησιμοποιήστε το δικό μας κείμενο δείγμα  Η σελίδα μας μπορεί να κρατήσει ένα αριθμό από υπογραφές, τις οποίες θα μεταβιβάσουμε στους συντρόφους στη Σερβία, ώστε να γνωρίζουν ποιες οργανώσεις ή άνθρωποι έχουν στείλει τις διαμαρτυρίες τους.

Παρακαλούμε στείλτε μας πληροφορίες για τα demos, τις διαμαρτυρίες ή τα άρθρα σας σε κάθε περίπτωση.

Απελευθέρωση των πέντε τώρα

http://asi.zsp.net.pl/

http://alfa3.squat.gr/2009/09/07/ανακοίνωση-της-αναρχοσυνδικαλιστική/

One thought on “Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας για τις συλλήψεις των μελών της στο Βελιγράδι”

  1. Μπορούμε να συντονίσουμε κάτι σε ελλαδικό επίπεδο για τις 15-16 / 9? η πορηγούμενη προσπάθεια με τον Τεό, ανεξάρτητα από το ποσοτικό στοιχείο πήγε καλά… έχουμε κάποιες σκέψεις αλλά χρειάζεται ενεργοποίηση και συντονισμός

    δε βρήκα mail στο blog… τώρα εσείς έχετε το δικό μας… μπορούμε να έρθουμε σε επαφή και να το τρέξουμε….

    Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια – Αυτοοργάνωση

Comments are closed.